Skip to content

PVC stolarija

Na tržištu Srbije postoji veliki izbor i ponuda PVC stolarije. Nažalost, postoji veliki broj jeftine, nekvalitetne stolarije, pa se pri kupovini lako možete prevariti, jeftin “dobar izbor” vrlo brzo postaje loša odluka i promašena investicija.

Na terenu smo se uverili u razne probleme sa kojima se ljudi suočavaju, vrlo brzo nakon montaže. Najčešće je to vlaga, nedihtovanje, gubitak toplotne energije, stolarija bez obaveznog čeličnog ojačanja u profilima, pucanje i savijanje pvc profila, promena boje i dr.  

Kako ne biste napravili grešku, pre kupovine važno je da znate nekoliko bitnih informacija, kako bi vaš novac bio investiran u dobar izbor sa dugim vekom trajanja.

Odlike kvalitetne PVC stolarije su poreklo profila, broj komora (5-6-7) vazduh u komorama je dobar izolator i zato bi veći broj komora trebalo da znači i bolja izolaciona svojstva, kvalitetan okov, vrsta stakla, dugogodišnja garancija.

.

Pored kvalitetne PVC stolarije jako je bitno valjano montirati stolariju, čime osiguravate sve dobre osobine same stolarije.

Na samom početku pre kupovine, informišite se o proizvodjaču pvc profila. Nikada nećete pogrešiti ako je reč o nemačkom proizvodjaču, bitno se razlikuju od kineskih, turskih,… proizvodjača. Možete biti sigurni za kvalitet i dugotrajnost.

Okov treba da bude kvalitetan, sertifikovan i od metala. Nikako plastičan.

Što se stakla tiče, najmanje 2 sloja stakla, izmedju koja se nalazi neki plemeniti gas. Stakla treba da budu tzv. niskoemisiona IZO stakla koja imaju veliku moć  izolacije u odnosu na temperaturu i zvučne talase.  

Kada dobijete sve podatke, pre konačne odluke o kupovini, informacije uvek možete proveriti na google, ukoliko je reč o pouzdanim i kvalitetnim proizvodjačima svi detaljniji podaci o brendu će vam biti dostupni.

PVC stolariju pored standardne bele boje možete kupiti i u drvodekoru i antracit boji.


Naš tim se opredelio za dva proizvodjača profila. U proizvodnji koristimo nemački KBE i austrijski KMG

KMG
KBE

Share: